Новини

Введіть підзаголовок тут

Робота гуртківців

День відкритих дверей відбувся у мальовничій Колочаві
22 вересня 2020 року в мальовничому куточку околиць с. Колочава на Міжгірщині відбувся другий етап знайомства гуртківців з діяльністю Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді. Перший пройшов в м.Ужгород 19 вересня для ужгородських школярів і дітей з Ужгородського району. День відкритих дверей Закарпатського центру туризму зібрав вихованців керівників гуртків Івана Барни, Іванни Беци, Володимира Марковича та школярів Колочави - загалом понад 130 учасників.
З вітальним словом до дітей звернулась заступник директора з навчально-виховної роботи центру туризму Оксана Пецкович. Оксана Володимирівна побажала діткам успіхів у навчанні в гуртках, сили духу, наснаги та перемог в майбутніх конкурсах і змаганнях, цікавих подорожей, а також бажання пізнавати рідний край.
Юні колочавці взяли участь в інтерактивній грі "Туристична доріжка", яку провели для них методисти ЗЦТКЕСУМ Ростислав Глеба, Олена Осипенко, завідувач організаційно-масового відділу Андрій Більце та завідувач методичного відділу Олена Осипенко. Гуртківці вправлялись у подоланні різноманітних перешкод ("ліани", спуск-підйом-траверс крутого схилу, переправа паралельними мотузками, горизонтальний маятник, метання козацького спису в ціль), вчились встановлювати намет, визначати на дотик продукти тощо. А ще співали українських пісень та гімн села Колочава!
Кожен учасник цього чудового свята ознайомився з туристськими азами виживання в природі, краєзнавчими цікавинками та поринув у атмосферу національно-патріотичного виховання. А на згадку усі дітки отримали пам'ятні сувеніри від Закарпатського центру туризму.

Відзначення річниці бою під Крутами

04.02.2020

04 лютого 2020р. з нагоди 102-ї річниці героїчного бою під Крутами, що відбувся 29 січня 1918 року під час наступу московсько-більшовицьких військ на Київ та став символом стійкості і патріотизму української молоді в Колочавській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 були проведені наступні заходи:

«День Соборності: історія виникнення»

З нагоди 101-ї річниці відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в Колочавській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 були проведені наступні заходи:
1. Перегляд та обговорення тематичних фільмів «День Соборності: історія виникнення» за участю вчителів історії і навчального предмету «Захист Вітчизни».
2. Випуск тематичних рукописних інформаційних стінгазет «День Соборності» учнівським активом школи.
3. Тематичні бесіди вчителів історії і навчального предмету «Захист Вітчизни».
4. Інформаційна виставка «22 січня 1919 р. - знаменна дата в історії України».
5. Збір інформаційних матеріалів в тематичну папку ««День Соборності України».

Обмін досвідом

Завершився І семестр 2019-2020 н.р. в ходів якого дирекцією та педагогічним колективом було організовано та проведено ряд шкільних методичних тижнів. Під час проведення відкритих уроків вчителі-предметники мали змогу показати свій фаховий рівень, розкрити всі секрети професійної майстерності.
Активну участь в роботі свого методичного об'єднання взяли вчителі історії та географії нашої школи. Спочатку відкриті уроки з географії та історії провели вчителі Худинець В.І. та Буркало С.Ю. Хочеться відзначити, що дані педагоги творчо використовували різноманітні форми і методи роботи і досягли своєї навчально-виховної мети. Треба підкреслити, що велику увагу вони приділяли саме реалізації виховної мети, як це і вимагають нормативні документи нової української школи.
20 грудня 2019 р. відкриті уроки провели Ізотова В.А. (Історія України, 7-А клас) та Дербак Г.М. (Географія, 8-А клас). Навчальна методика цих вчителів, великий спектр унаочнення (навчальні саморобні ілюстрації, мультимедійні презентації, творча робота з матеріалом підручника, атласів і карт, роздатковий навчальний матеріал), захист учнями домашніх завдань, індивідуальна та фронтальна форма спілкування дали можливість залучати до навчальної роботи всіх присутніх учнів в класі, закріплювати знання з нової теми в цікавій різновіковій ігровій формі.
Уроки пройшли швидко в цікавій атмосфері.
Велика увага традиційно приділялася реалізації виховної мети: моральному, патріотичному вихованню на основі інтересу та поваги до історичного минулого України та екологічному вихованню, естетичному сприйняттю навколишнього середовища та любові до природи.
Логічним продовженням відкритих уроків стали обговорення їх проведення та обмін досвідом із фахових питань.

3 грудня - Міжнародний день інвалідів 


03.12.2019

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Переймаючись буденними справами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я і не тільки у цей день, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди з обмеженими можливостями і вони потребують допомоги і уваги.

З цією метою в Колочавській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 було організовано такі заходи:

  • Перегляд та обговорення інформаційних тематичних відеофільмів за участю учнівського активу школи в кабінеті інформатики.
  • Тематичні бесіди вчителів історії та класних керівників 5-11-х класів.
  • Виставка та обговорення рукописних тематичних стінгазет під загальною назвою «3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю».

Активними учасниками всіх цих заходів стали учні в 8-Б класу Куриця Тетяна Василівна, Куриця Тетяна Михайлівна, Кустрьо Марія та Мацола Ніка.

В ході підготовки та проведення даних заходів учні прийшли до усвідомлення того, що відзначення Міжнародного дня інвалідів - справедливама шана суспільства та нагадування всім про обов'язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час.

Учні 8-А і 8-Б класів (класні керівники Козак Л.І. та Глеба М.Д.) прийняли добровільне рішення про поїздку до Вільшанського дитячого будинку з метою привітання його вихованців з святом Святого Миколая.

Хочеться подякувати всім хто опікується людьми з обмеженими можливостями. Адже надання їм щоденної допомоги й підтримки - реальний вияв милосердя та любові до ближнього.

6 грудня - День Збройних Сил України


06.12.2019

Відповідно до річного плану Колочавської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 з метою вшанування українських воїнів від найдавніших часів до сьогодення і з нагоди всенародного свята - Дня Збройних Сил України було організовано і проведено ряд виховних заходів:

  • З ініціативи вчителя навчального предмету «Захист Вітчизни»

Хланти Ю.П. і за підтримки голови профспілкового комітету Драч Г.Й. організована тематична виставка з метою привітання вчителів-мужчин.

Дівчата-старшокласниці Хланта Ірина та Павлюк Євгенія у військовій камуфляжній формі виконали цю благородну місію щирими словами, теплою усмішкою і конвертом з вітальною листівкою.

Вчителі фізичної культури Шетеля І.І. та Ярема Т.Ю. стали ініціаторами проведення традиційного кущового баскетбольного турніру з нагоди свята. На запрошення відгукнулася команда Синевирської ЗОШ І-ІІІ ст. під керівництвом вчителя Микулін І.М.

Були підготовлені грамоти та перехідний кубок переможцям та активним учням-спортсменам. Почесне 1 місце виборола команда Синевирської школи, 2 місце - команда нашої школи.

Вчителями історії були організовані Виставка та обговорення рукописних стінгазет «6 грудня - День Збройних Сил України», Перегляд та обговорення тематичних інформаційних відеоматеріалів із історії української армії, сучасного стану ЗСУ.

На прохання дирекції комісар Міжгірського військового комісаріату Петрук Валентин Борисович направив в школу начальника служби захисту інформації Міжгірського РВК Пулея Василя Васильовича, голову Міжгірської спілки учасників АТО.

Пулей В.В. разом з демобілізованим воїном АТО Чупом Юрієм Володимировичем взяли участь в церемонії привітання вчителів школи та  проведенні баскетбольного турніру та нагородженні його переможців.

Україна успадкувала від СРСР одне з найпотужніших угрупувань військ у Європі оснащене ядерною зброєю та відносно сучасними зразками озброєння та військової техніки. Але ні для кого не секрет, що за понад 20 років незалежності українська армія була майже знищена. Переломним моментом в історії сучасної української армії стали події 2013-2014 років: Революція Гідності, анексія Криму, окупація частини Донбасу. Сьогодні відбувається справжнє відродження українських збройних сил.

До Дня св.Миколая


19.12.2019

Відзначаючи Міжнародний день людей з обмеженими можливостями, учні 8-А і 8-Б класів прийняли добровільне рішення про поїздку до Вільшанського дитячого будинку-інтернату з метою привітання його вихованців зі святом Святого Миколая.

В цьому їх підтримали учні 9-А класу під керівництвом класного керівника Штаєр Г.І.

Сама поїздка відбулася у вівторок-середу (17-18.12.2019 р.). Спочатку діток обмеженими можливостями своїми подарунками, щирим співчуттям і теплими усмішками привітали учні 9-А класу. В ході спілкування один з вихованців інтернату Галині Іванівній розповів про свою заповітну мрію - бути власником поїзда, дитячої іграшки. Його мрія збулася наступного дня, коли дитячий будинок для вручення святкових подарунків відвідали учні 8-А (кл. кер. Козак Л.І.) та 8-Б класів (кл. кер. Глеба М.Д.). Треба було бачити емоції майже дорослої людини. Його радості не було меж. Про це дізналися всі вихованці та працівники інтернату. В такі хвилини розкривається суть кожної людини як носія добра та справедливості.

За попередньою домовленістю з Богданом Михайловичем Кикиною, директором даного закладу, нас зустріла Рішко Віталіна Степанівна, заступник директора з виховної роботи.

Під її керівництвом і при допомозі інших працівників даного закладу учні нашої школи ознайомилися з майстернями (керамічна, свічкова, ткацтва, фільцювання з обробки вовни) та з інструкторами з праці, відвідали новий корпус дитбудинку, де проживають вихованці до і після 18 років.

Нас привітали невеликою тематичною концертною програмою талановиті учні інтернату.

Після завершення концертної програми відбулася коротка тепла зустріч з директором дитячого будинку Кикиною Б.М., в ході якої всі побажали один одному напередодні новорічних і різдвяних свят Божого захисту, міцного здоров'я, мирного неба, сімейного щастя та успіхів у роботі, а учням - успіхів у навчанні.

Спілкування з вихованцями цього дитячого будинку-інтернату сильно вплинуло на учнів нашої школи і змусило їх серйозно задуматися над важливими питаннями їхнього майбутнього дорослого життя.

Цей було основною метою організаторів даного виховного заходу. Розуміння того, що ми різні, але всі ходимо під Богом, робить людину добрішою і мудрішою, здатною співчувати один одному та йти на допомогу.

P.S. - Всі, учні та вчителі, були приємно вражені. На території та в приміщеннях чисто та акуратно. Ввічливі всі - від учнів-вихованців до персоналу інтернату. Дивує дисципліна і налагоджена система роботи закладу. 

Колочава | 2020 | Ласкаво просимо!
Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати